Kynuté houskové knedlíky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Droždí lžičkou rozetřete s cukrem, zalijte lžící vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. V míse smíchejte mouku se solí, přidejte žloutky, 250 ml mléka a kvásek. Vařečkou vypracujte měkké těsto. Pokud se vám zdá příliš tuhé, přilijte ještě trochu mléka, přikryjte je utěrkou a nechte asi hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí objem.

2. Do vykynutého těsta lehce zapracujte na kostičky nakrájené rohlíky. Rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujte šišky a vložte do vroucí osolené vody. Vařte 25 minut, v polovině vaření šišky otočte. Po vyjmutí z vody knedlíky propíchejte, aby rychle unikla pára a aby se nesrazily.

Poznámka k receptu

Kynuté knedlíky často vzbuzují respekt a mnoho lidí je raději koupí. Nabízíme snadný recept s jistým výsledkem, takže už žádné úhybné manévry potřebné nebudou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...