Kynuté houskové knedlíky
Seznam surovin
- droždí 16 gramů (čerstvé)
- cukr krupice 1 lžíce
- mléko 250 mililitrů (250-350 mililitr)
- mouka pšeničná hrubá 500 gramů
- sůl 1,5 lžičky
- žloutek 2 kusy
- rohlík 2 kusy (starší)
Postup přípravy
1. Droždí lžičkou rozetřete s cukrem, zalijte lžící vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. V míse smíchejte mouku se solí, přidejte žloutky, 250 ml mléka a kvásek. Vařečkou vypracujte měkké těsto. Pokud se vám zdá příliš tuhé, přilijte ještě trochu mléka, přikryjte je utěrkou a nechte asi hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
2. Do vykynutého těsta lehce zapracujte na kostičky nakrájené rohlíky. Rukama namočenýma ve studené vodě vytvarujte šišky a vložte do vroucí osolené vody. Vařte 25 minut, v polovině vaření šišky otočte. Po vyjmutí z vody knedlíky propíchejte, aby rychle unikla pára a aby se nesrazily.
Poznámka k receptu
Kynuté knedlíky často vzbuzují respekt a mnoho lidí je raději koupí. Nabízíme snadný recept s jistým výsledkem, takže už žádné úhybné manévry potřebné nebudou.
Načítám komentáře...