Kynuté knedlíky s povidlovou omáčkou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hrubá 500 gramů
- mléko 2 decilitry
- vejce 2 kusy
- droždí 20 gramů
- sůl
Na omáčku:
- švestková povidla 1 kilogram
- cukr 80 gramů
- voda
- moučka škrobová 1 lžička
- skořice
Postup přípravy
Do mísy s moukou dáme sůl, kvásek, mléko, vejce a vypracujeme tuhé těsto, které zaprášíme moukou a necháme 30 minut kynout.
Pak z těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na dílky. Každý díl zakulatíme do tvaru knedlíku, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut kynout.
Knedlíky zaváříme do osolené vařící vody, nejprve 5 minut pod poklicí, pak je obrátíme a vaříme ještě 3 minuty.
Mezitím na povidla nalijeme vodu a rozvaříme je. V troše studené vody rozmícháme škrobovou moučku a přidáme ji do povidel současně s cukrem a skořicí. Omáčku necháme přejít varem a pak s ní poléváme hotové knedlíky.
Načítám komentáře...