Maminčina bramborová šiška s uzenkou a kysaným zelím
Seznam surovin
- bramborové těsto 1 balení (instantní)
- zelí kysané 400 gramů (bílé)
- uzenina 2 kusy (papriková uzenka)
- vejce 1 kus
- mouka pšeničná hrubá 2 lžíce (na vál)
- olej 1 lžíce
- cibule 1 kus
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a zpěníme na rozpáleném oleji dosklovata. Přidáme nakrájené zelí, osolíme, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme asi 20 minut.
Do mísy nasypeme bramborovou směs, přidáme vejce a o 0,5 dl méně vody, než uvádí návod. Připravíme tuhé těsto, které rozválíme na dva obdélníky. Na každý obdélník položíme uzenku. Těsto zabalíme a dobře přimáčkneme k uzence. Vytvarujeme šišku a zavaříme ji ve vroucí osolené vodě. Vaříme přibližně 20 minut.
Uvařený knedlík nakrájíme na silnější plátky a podáváme s prohřátým zelím.
Poznámka k receptu
Kromě kysaného zelí můžete pokrm posypat brynzou a přelít opečenou cibulkou s výpekem.
Načítám komentáře...