Maminčina bramborová šiška s uzenkou a kysaným zelím

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nadrobno nasekáme a zpěníme na rozpáleném oleji dosklovata. Přidáme nakrájené zelí, osolíme, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme asi 20 minut.

Do mísy nasypeme bramborovou směs, přidáme vejce a o 0,5 dl méně vody, než uvádí návod. Připravíme tuhé těsto, které rozválíme na dva obdélníky. Na každý obdélník položíme uzenku. Těsto zabalíme a dobře přimáčkneme k uzence. Vytvarujeme šišku a zavaříme ji ve vroucí osolené vodě. Vaříme přibližně 20 minut.

Uvařený knedlík nakrájíme na silnější plátky a podáváme s prohřátým zelím.

Poznámka k receptu

Kromě kysaného zelí můžete pokrm posypat brynzou a přelít opečenou cibulkou s výpekem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...