Slaninové knedlíky
Seznam surovin
- vepřové maso 200 gramů (uzený bůček bez kosti)
- slanina 50 gramů
- houska 400 gramů
- mouka pšeničná hrubá 120 gramů
- vejce 2 kusy
- mléko 300 mililitrů
- sádlo 60 gramů
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř černý (mletý)
Postup přípravy
Slaninu, maso a žemle nakrájejte na kostičky. Slaninu rozškvařte ve větším kastrolu, přidejte maso a osmahněte. Přidejte žemle a za stálého míchání ještě osmažte.
Prosetou mouku, sůl a koření smíchejte s vejci rozkvedlanými v mléce a vypracujte řídké těstíčko. Přidejte do něj směs bůčku a žemle, zamíchejte a nechte chvíli stát.
Z těsta vytvořte dvanáct kulatých knedlíků, vložte je do vroucí osolené vody a vařte 9 - 10 minut. Při vaření knedlíky občas zamíchejte. Uvařené knedlíky vyjměte, rozkrojte v půli, přelijte na sádle osmaženou cibulkou a podávejte s dušeným zelím nebo špenátem.
Načítám komentáře...