Špekové knedlíky s cuketou

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do kastrolu vložíme jemně nakrájenou slaninu a cibuli a společně je krátce opečeme. Přimícháme housky nakrájené na kostičky, směs přesypeme na plech, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a upečeme dozlatova. Pak ji přesypeme do mísy a necháme vychladnout. Přidáme k ní muškátový květ, osolíme, promícháme a zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci. Přidáme mouku, vše důkladně promícháme a těsto necháme 30 minut odležet.

Z připraveného těsta utvoříme navlhčenýma rukama 12 menších knedlíků. Rozložíme je na pařáček vyložený papírem na pečení, který vložíme do kastrolu s několikacentimetrovou vrstvou vroucí vody.
Kastrol zakryjeme pokličkou a takto v páře vaříme knedlíky asi 15 minut.

Na smetanovou cuketu zpěníme na másle oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme jemně nakrájený česnek, zalijeme smetanou a svaříme do zhoustnutí. Přimícháme nahrubo nastrouhanou cuketu (máme-li velkou cuketu s tuhou slupkou, předem ji oloupeme), muškátový květ a mícháme za mírného varu asi 10 minut. Nakonec přimícháme nastrouhaný sýr, cuketu podle chuti osolíme a opepříme, rozdělíme na talíře a doplníme vařenými knedlíky.

Poznámka k receptu

Každou porci můžete ještě vylepšit dokřupava opečenými plátky libovější anglické slaniny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...