Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Seznam surovin

Na dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupané syrové brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme je a ještě horké brambory přesypeme do mísy. Rozmačkáme je a zapracujeme do nich mouku s práškem do pečiva a vejce.

Vzniklé těsto vyklopíme na pomoučený vál, kde ho dobře prohněteme a uděláme z něj váleček. Odkrajujeme z něj malé kousky, které nejprve poprášíme moukou a pak do každého zabalíme švestku. Knedlíky v pomoučených rukou zakulatíme, vhodíme je do většího hrnce s vroucí, mírně osolenou vodou a vaříme asi 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu.

Knedlíky vaříme v několika várkách, aby měly v hrnci dost místa.

Uvařené knedlíky vyjmeme z vody děrovanou naběračkou, rozdělíme je na talíře a každou porci posypeme moučkovým cukrem, tvarohem a skořicí a přelijeme rozpuštěným máslem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...