Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Seznam surovin
- brambory 800 gramů
- mouka pšeničná hrubá 300 gramů
- vejce 2 kusy
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- sůl
- mouka (na vál)
- švestky 1 kilogram (na náplň)
Na dokončení:
- cukr moučkový 100 gramů (na posypání)
- skořice (mletá, na posypání)
- tvaroh tvrdý 1 kus (tvrdý, nastrouhaný, na posypání)
- máslo 150 gramů (rozpuštěné, na přelití)
Postup přípravy
Oloupané syrové brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme je a ještě horké brambory přesypeme do mísy. Rozmačkáme je a zapracujeme do nich mouku s práškem do pečiva a vejce.
Vzniklé těsto vyklopíme na pomoučený vál, kde ho dobře prohněteme a uděláme z něj váleček. Odkrajujeme z něj malé kousky, které nejprve poprášíme moukou a pak do každého zabalíme švestku. Knedlíky v pomoučených rukou zakulatíme, vhodíme je do většího hrnce s vroucí, mírně osolenou vodou a vaříme asi 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
Knedlíky vaříme v několika várkách, aby měly v hrnci dost místa.
Uvařené knedlíky vyjmeme z vody děrovanou naběračkou, rozdělíme je na talíře a každou porci posypeme moučkovým cukrem, tvarohem a skořicí a přelijeme rozpuštěným máslem.
Načítám komentáře...