Sýrové knedlíky na cibulce
Seznam surovin
- chléb 300 gramů (na kostičky pokrájeného žitného)
- mléko 250 mililitrů
- olomoucké tvarůžky 50 gramů (vyzrálý sýr)
- mouka (na vyválení)
- vejce 3 kusy
- pažitka 1 lžička (nakrájená)
- cibule 2 kusy (na plátky nakrájená)
- máslo 40 gramů
- tyrolský špek 100 gramů (nebo sušená šunka)
- sůl (dle chuti)
- pepř (dle chuti)
Postup přípravy
1. V míse zalijte pečivo studeným mlékem a přikryté nechte asi 1 hodinu odpočívat. Přidejte a kostičky nakrájený sýr, 1 lžíci mouky, vejce, pažitku a sůl. Vypracujte pevné těsto, vytvarujte z něj kuličky velké asi jako pingpongový míček a vařte je ve vroucí osolené vodě přibližně 15 minut.
2. Cibuli osmažte na másle, až zezlátne. Osolte, opepřete a přidejte špek, nakrájený na proužky, a podávejte se sýrovými knedlíky.
Načítám komentáře...