Tvarohové těsto na knedlíky
Seznam surovin
- tvaroh měkký 250 gramů
- mouka pšeničná hrubá 150 gramů
- houska 100 gramů (bílé pečivo, střídka)
- máslo 50 gramů
- vejce 1 kus
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
Tvaroh vložíme do mísy. Z čerstvého, dosud měkkého bílého pečiva ostrým nožem odkrojíme kůrku a střídku nakrájíme na menší kostičky. Nakrájenou střídku vložíme do robotu se sekacími noži a rozsekáme ji na jemnou vláčnou drť. Připravenou rozsekanou drť z pečivové střídky přisypeme k tvarohu v míse. Pak do mísy vlijeme rozklepnuté celé vejce a přidáme špetku soli.
Máslo opatrně rozpustíme a necháme ho zchladnout. Pak ho také přilijeme do mísy, vše opatrně promícháme a těsto zahustíme podle potřeby hrubou moukou.
Připravené těsto zabalíme do mikrotenové fólie, aby na povrchu neoschlo, a necháme ho chvilku odpočinout.
Načítám komentáře...