Vídeňské knedlíky I
Seznam surovin
- houska 4 kusy (dva dny staré)
- máslo 140 gramů (změklé)
- vejce 2 kusy
- žloutek 3 kusy
- mléko 6 lžic
- strouhanka 60 gramů
- mouka pšeničná hrubá 60 gramů
- petržel hladkolistá 1/2 svazku
- sůl
Postup přípravy
1. Housku nakrájejte na kostičky a osmažte na 2 lžících másla dozlatova. Nechte zchladnout a zalijte mlékem.
2. Ve velké míse utřete změklé máslo do světlé pěny a vmíchejte vejce a žloutky. Přidejte pečivo, strouhanku, mouku, petrželku a sůl. Osolte a mokrýma rukama utvořte dvě šišky. Pokud chcete netradiční verzi, tvarujte malé knedlíčky asi o velikosti golfového míčku.
3. Vložte je do vroucí osolené vody a zvolna vařte asi 25 minut. V případě, že jste zvolili malé knedlíčky, dobu varu zkraťte na 15 minut. Vyndejte, ihned krájejte a podávejte.
Poznámka k receptu
- Knedlíky vylepšené o osmaženou housku jsou vynikající samy o sobě. Pokud vám zbudou, udělejte si je s vajíčkem.
- Ingredience na 2 šišky.
Načítám komentáře...