Voňavé knedlíky s banány
Seznam surovin
- veka 200 gramů (jen střídka)
- banány 2 kusy (zralé)
- vejce 1 kus
- kokosové mléko 1/2 decilitru
- mléko 1/2 decilitru
- pudinkový prášek vanilkový 2 lžíce
- kari 1 špetka (mleté)
- skořice 1 špetka (mletá)
- koření chilli 1 špetka (mleté)
- sůl
Postup přípravy
Střídku z veky nakrájíme na kostičky, za občasného promíchání je opečeme na suchém plechu v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova a přesypeme do mísy. V jiné míse rozšleháme vejce s kokosovým mlékem, přilijeme obyčejné mléko a pudinkový prášek, lehce osolíme a ochutíme chilli, kari a skořicí. Vše dobře promícháme, nalijeme na opečené kostičky, promícháme a necháme odstát asi 10 minut. Na závěr do těsta vmícháme oloupané banány nakrájené na větší kostky, těsto rozdělíme na dvě poloviny a utvoříme z nich na válu dvě šišky. Každou zabalíme do potravinové fólie (v Thajsku je balí do banánových listů) a fólii na obou koncích ovážeme provázkem. Knedlíky vložíme do velkého hrnce s vroucí vodou a zvolna vaříme asi 17 minut. Pak knedlíky vyjmeme, necháme zchladnout, rozbalíme je a ještě vlažné nakrájíme na plátky, které podáváme jako přílohu k orientálním pokrmům.
Poznámka k receptu
Když do těsta přidáte 2 sáčky vanilinového cukru a méně ho osolíte, můžete knedlíky podávat jako dezert se šlehačkou a ovocem.
Načítám komentáře...