Zelné knedlíky
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 300 gramů
- slanina anglická 6 plátků
- vývar masový 1 decilitr (studený)
- vejce 1 kus
- zelí kysané 150 gramů
- rohlík tmavý 1 kus
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Rohlík nakrájíme na kostičky, nasypeme je na plech a opečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 190°C. Přesypeme je do misky, pokropíme vývarem a necháme nasáknout. Zelí propláchneme, scedíme,
vymačkáme a překrájíme na kousky. Mouku promícháme se solí, práškem do pečiva, pepřem a na kousky nakrájenou slaninou, přidáme vejce a namočené rohlíkové kostičky.
Z připravené směsi uhněteme těsto, ze kterého připravíme dva válečky. Každý zvlášť zabalíme do potravinové fólie, oba konce zajistíme uzlem nebo převážeme provázkem, válečky vložíme do hrnce s
vroucí vodou a vaříme na mírném ohni 30 minut.
Uvařené knedlíky vyjmeme z fólie a nakrájíme na kolečka.
Poznámka k receptu
Knedlíky podávejte například přelité osmaženou cibulkou nebo posypané opraženou strouhankou.
Načítám komentáře...