KOVBOJSKÝ KAVIÁR
Seznam surovin
- fazole černé 400 gramů (sterlované)
- fazole černé oko 400 gramů (sterilované)
- kukuřice sterilovaná 170 gramů
- rajčata 3 kusy (větší)
- paprika zelená 1 kus
- paprika červená 1 kus
- cibule červená 1 kus (střední)
- koriandr 1 svazek (čerstvý)
- olej olivový 120 mililitrů
- cukr třtinový 50 gramů
- ocet vinný 75 mililitrů (bílý)
- koření chilli 1 lžička (vločky)
- sůl
Postup přípravy
Ve velké míse metličkou prošlehejte olivový olej, cukr, ocet, chilli vločky a sůl. Rajčata rozřízněte, zbavte semínek a nakrájejte na malé kostičky. Na stejné kousky nakrájejte cibuli a papriky. Přidejte je do mísy, přisypte okapané fazole a kukuřici. Koriandr nasekejte najemno a všechno dobře promíchejte. Mísu přikryjte potravinářskou fólií a dejte alespoň na hodinu do lednice.
Poznámka k receptu
Oblíbené salsy z avokáda nebo rajčat by kovboje na cestách moc nezasytily. Vyzkoušejte tuhle sytou směs fazolí a zeleniny, hodí se k nachos, topinkám i jen tak jako salát. Pokud neseženete fazole sterilované, sáhněte po sušených, mívají je v prodejnách zdravé výživy.
chlazení 1 hodina
Načítám komentáře...