Červené a bílé fazole s chorizem
Seznam surovin
- fazole 400 gramů (sterilované červené)
- fazole sterilované 400 gramů (bílé)
- klobása chorizo 225 gramů
- rajčata sterilovaná 400 gramů
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- paprika zauzená 1 lžíce
- tymián 2 snítky (čerstvý)
- oregano 2 snítky (čerstvé)
- olej 2 lžíce (rostlinný)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. nejprve si připravte všechny suroviny, samotné vaření je pak doslova bleskové: cibuli a česnek nakrájejte nadrobno, chorizo na kolečka. Z bylinek odtrhněte listy, můžete je i nasekat, fazole slijte.
2. v hrnci nebo hlubší pánvi rozpalte olej a orestujte na něm cibuli a česnek. přidejte chorizo a opečte ho. pak přisypte uzenou papriku a nechte ji krátce rozvonět. Do hrnce přidejte fazole, rajčata a bylinky. osolte, opepřete a pořádně promíchejte. vařte asi 10–15 minut, aby se tekutina v hrnci mírně zredukovala, a podávejte.
Načítám komentáře...