Cizrnová korma s květákem
Postup přípravy
1. Do foodprocessoru nebo nádoby vhodné na mixování dejte česnek, jednu pokrájenou cibuli, zázvor, mák, koriandr, hřebíček, kardamom a skořici a rozmixujte je na hladkou pastu. V hrnci rozpalte přepuštěné máslo a orestuje na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte kurkumu a nechte ji krátce rozvonět, pak přidejte kořeněnou pastu a znovu krátce orestujte.
2. Květák rozeberte na růžičky, slijte cizrnu a obě suroviny přidejte do hrnce. Promíchejte, aby se květák i cizrna obalily kořením, a pak zalijte vodou tak, aby byly ponořené. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte doměkka, dokud omáčka nezhoustne. Podávejte posypané čerstvým koriandrem. Ideální přílohou je rýže.
Poznámka k receptu
V obchodě narazíte na nejednu hotovou kormu, těžko vám ale bude chutnat tolik, jako ta, kterou si vyrobíte od základů a vyladíte přesně podle chuti. Kromě květáku a cizrny k ní skvěle pasuje i kuře.
Načítám komentáře...