Cizrnový salát
Seznam surovin
- cizrna 2 konzervy ( malé, slaný nálev)
- paprika červená 2 kusy
- cibule červená 1 kus
- fenykl 1 kus (malá)
- česnek 2 stroužky
- rozmarýn 1 větvička
- bobkový list 1 list
- citronová kůra
- petržel kadeřavá/kudrnka
- bujon zeleninový 1 lžička
- olej 2 lžíce
- cibule bílá 1 kus
Na zálivku:
- ocet vinný 1 lžíce (červený )
- olej olivový 4 lžíce (panenský )
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Na zálivku rozšlehejte vinný ocet s panenským olejem, solí a pepřem.
Nad plamenem nebo na grilu opečte papriky, až ztmavnou, dejte je do mikrotenového sáčku či hrnce, zakryjte pokličkou a nechte 10 minut zapařit. Pak je oloupejte a nakrájejte na kousky. Zahřejte na pánvi 2 lžíce oleje, osmahněte na něm nadrobno nakrájené cibule, přidejte nakrájený česnek, na plátky nakrájený fenykl, rozmarýn a bobkový list. Za stálého míchání zvolna opékejte 4-5 minut.
Zeleninový bujon rozmíchejte v 200 ml horké vody a nalijte k zelenině.
Přidejte scezenou cizrnu, promíchejte a odkryté vařte, až se tekutina téměř odpaří. Sejměte z ohně, nechte trochu vychladnout, promíchejte s kousky paprik, citronovou kůrou a petrželkou.
Podávejte teplé nebo vychladlé.
Načítám komentáře...