Čočka nakyselo s párkem
Seznam surovin
- čočka zelená 300 gramů
- sádlo 2 lžíce
- cibule 1 kus (střední)
- mouka 1 lžíce
- koření 1 svazek (+bylinky)
- šťáva citronová
- párek debrecínský 4 kusy
- okurka nakládačka 4 kusy
- tymián 4 snítky (na ozdobu )
- sůl
Postup přípravy
1. Čočku 3 hodiny předem namočte do studené vody, pak vodu slijte, čočku zalijte čerstvou vodou a přiveďte k varu. Pomalu vařte asi 15 minut, přebytečnou vodu slijte a schovejte na zalití jíšky.
2. Mezitím v kastrolu rozpusťte 1 lžíci sádla a zpěňte v něm jemně nakrájenou cibuli, přidejte mouku a na mírném ohni umíchejte světlou jíšku. Trochu ji podlijte čočkovým vývarem, přidejte svázané koření a bylinky a vařte asi 10 minut, aby omáč- ka zhoustla a ztratila moučnou příchuť.
3. Přidejte scezenou čočku, osolte, okyselte citronem nebo vinným octem a ještě krátce povařte. Z hotové čočky odstraňte svázané bylinky.
4. Pánev lehce potřete zbylým sádlem. Párky nařízněte do kříž- ků a opečte je z obou stran.
5. Hotovou čočku podávejte s opečenými párky a nakrájenými sladkokyselými okurkami. Ozdobte snítkami tymiánu.
Načítám komentáře...