Čočka nakyselo s párkem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Čočku 3 hodiny předem namočte do studené vody, pak vodu slijte, čočku zalijte čerstvou vodou a přiveďte k varu. Pomalu vařte asi 15 minut, přebytečnou vodu slijte a schovejte na zalití jíšky.

2. Mezitím v kastrolu rozpusťte 1 lžíci sádla a zpěňte v něm jemně nakrájenou cibuli, přidejte mouku a na mírném ohni umíchejte světlou jíšku. Trochu ji podlijte čočkovým vývarem, přidejte svázané koření a bylinky a vařte asi 10 minut, aby omáč- ka zhoustla a ztratila moučnou příchuť.

3. Přidejte scezenou čočku, osolte, okyselte citronem nebo vinným octem a ještě krátce povařte. Z hotové čočky odstraňte svázané bylinky.

4. Pánev lehce potřete zbylým sádlem. Párky nařízněte do kříž- ků a opečte je z obou stran.

5. Hotovou čočku podávejte s opečenými párky a nakrájenými sladkokyselými okurkami. Ozdobte snítkami tymiánu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...