Čočka s jarním lupením
Seznam surovin
- čočka červená 200 gramů
- ocet vinný 40 mililitrů
- hořčice dijonská 1/2 lžičky
- kmín římský 1 lžička (mletý)
- sůl
- olej olivový 100 mililitrů
- bylinky 200 gramů (směs: šťovík,kerblík,kozlíček polní,bršlice kozí nohy)
Postup přípravy
Čočku vaříme asi 10 minut doměkka. Slejeme přes cedník vodu a odložíme do misky, než připravíme zálivku. Ocet smícháme s hořčicí, kořením a solí, přilejeme olej a metličkou vyšleháme hladkou zálivku. Nalejeme ji na ještě teplou čočku a opatrně promícháme, aby se čočka nerozpadala. Necháme vychladnout. Býlí dobře omyjeme a nasekáme na větší kousky. Šetrně promícháme s vychladlou čočkou. Ozdobíme čerstvými kvítky sedmikrásek nebo jinými právě kvetoucími
Načítám komentáře...