Čočka v zapékacích mističkách
Postup přípravy
1. Předem namočenou čočku uvařte v čerstvé vodě s celým strouž- kem česneku a snítkou rozmarýnu.
2. Játra očistěte a nakrájejte na kousky. Na pánvi zahřejte olej a zpěňte na něm nakrájenou cibuli. Přidejte drůbeží játra nakrájená na kousky a opečte je ze všech stran. Nakonec je osolte a opepřete.
3. Troubu rozpalte na 180 °C. Malé zapékací misky (kokotky) vymažte kachním sádlem. Naplňte je do poloviny čočkou a na ni pak dejte vrstvu opečených jater. Zakápněte bílým vínem a smetanou. Nakonec rozklepněte do každé misky jedno vejce, osolte a 8 minut zapékejte v troubě.
4. Ozdobte rozmarýnem a podávejte s pečivem.
Načítám komentáře...