Čočkové karbanátky v pita chlebu
Seznam surovin
- houska 2 kusy (včerejší)
- máslo 1 lžíce
- cibule 1 kus (menší)
- čočka zelená 300 gramů (uvařená)
- slanina 50 gramů
- česnek 2 stroužky
- vejce 2 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 2 lžíce
- olej 4 lžíce
- sůl
Zálivka:
- okurka salátová 1/2 kusu
- jogurt 400 gramů (bílý smetanový)
- olej olivový 1 lžíce
- kopr 1/2 svazku
- chléb pita 4 kusy
- salát ledový 1 kus
- feferony 1 kus
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Troubu rozpalte na 180 °C. Housku nastrouhejte. Na pánvi rozpusťte máslo a zpěňte v něm jemně nakrájenou cibuli. Čočku rozmixujte se slaninou a česnekem. Přimíchejte cibuli a rozšlehané vejce. Osolte a podle potřeby přidejte strouhanku a mouku.
2. Na navlhčeném prkénku udělejte malé karbanátky. Na větší pánvi rozpalte olej a karbanátky smažte po každé straně 3 - 4 minuty. Hotové pokládejte na papírové ubrousky, které odsají tuk.
3. ZÁLIVKA: Okurku oloupejte a nakrájejte na kostičky. Jogurt dejte do misky, osolte, opepřete a prošlehejte s olejem. Přimíchejte nakrájenou okurku a nasekaný kopr a nechte v chladu. 4. Pita chleby lehce pokropte vodou a 3 minuty je pečte v rozpálené troubě nebo na grilu. Pak chleby rozkrojte a každou polovinu naplňte ledovým salátem nakrájeným na nudličky. Přidejte karbanátky, přelijte je jogurtovou zálivkou a ozdobte feferonkou nakrájenou na šikmé řezy.
Načítám komentáře...