Čočkové ragú
Seznam surovin
- čočka 300 gramů
- celer řapíkatý 2 snítky
- mrkev 2 kusy
- cibule 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- vývar zeleninový 750 mililitrů
- tymián 3 snítky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Cibuli, řapíkatý celer a mrkev nakrájejte nadrobno, ve větším hrnci zpěňte na oleji a asi 5 minut restujte na mírném ohni.
2. Přisypte čočku, přidejte tymián a vše zalijte horkým vývarem. Vařte na mírném ohni za občasného promíchání 35 - 40 minut. Vývar se postupně vyvaří a vstřebá a ragú zhoustne. Dochuťte solí a pepřem a před podáváním nezapomeňte vyndat větvičky od tymiánu.
Poznámka k receptu
Netradiční úprava čočky si bude určitě výborně rozumět třeba s marinovaným bůčkem.
Načítám komentáře...