KOŘENĚNÝ LILEK S ČOČKOU

Seznam surovin

Čočka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Lilek nakrájejte na kolečka, osolte a nechte vypotit. Čočku uvařte v osolené vodě tak, aby byla pevná na skus, trvá to asi 20–30 minut.

2. Z lilků setřete slanou tekutinu, posypte je za'atarem, zakápněte olejem a opečte na rozpáleném oleji. Až budete končit, měla by být už uvařená čočka. Vmíchejte do ní piniová semínka, rozinky, nasekané byliny a kůru z citronu. Dolaďte citronovou šťávou, a pokud je třeba, tak i solí a pepřem. Podávejte s připraveným lilkem.

Poznámka k receptu

Za'atar je směs oregana, tymiánu, sumaku, sezamu a dalších surovin. Na Blízkém východě se jím dochucuje hummus, saláty i maso. Nás uchvátil ve spojení s lilkem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...