MIKULÁŠSKÉ PEČIVO
Postup přípravy
Do mísy rozdrobte droždí, přidejte 100 ml vlažného mléka, cukr a 1 lžíci mouky. Promíchejte a nechte na teplém místě vzejít kvásek, trvá to asi 10 minut. Pak k němu přidejte zbylé vlažné mléko a mouku, máslo, sůl a žloutek a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Nenechte ho kynout a ihned začněte tvořit libovolné tvary – můžou to být věnečky, esíčka, uzlíky nebo postavy. Potřete je vejcem, posypte mákem, solí nebo ozdobte rozinkami a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10–15 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Naprosto chápeme, že se děti těšily, až jim Mikuláš tohle báječně křupavé pečivo přinese. Těsto je stejné jako to na housky, takže když část necháte vykynout, máte postaráno i o snídani.
15-20 ks
Načítám komentáře...