Mléčné houstičky s tchang čung

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte si tchang čung. Odeberte 50 gramů z celkového množství mouky a smíchejte ji s vodou. Za stálého míchání na sporáku přiveďte k teplotě 65 °C, pak odstavte. Získáte tak 250 g tchang čungu. Nechte vychladnout a hned použijte. Tchang čung je také možné uschovat v lednici, kde vydrží asi 4 - 5 dnů.

2. V míse robotu smíchejte hnětacím hákem tchang čung, vejce, mléko, sušené mléko, mouku, med a droždí. Nechte asi minutu míchat, pak přidejte sůl a máslo. Hněťte asi 10 minut, v závěru přidejte rozinky. Ruční hnětení zabere asi 20 minut.

3. Těsto nechte asi 1,5 hodiny kynout přikryté, v půlce natáhněte a přeložte. Rozdělte na 15 - 20 stejných kousků, ze kterých umotejte malé rohlíčky nebo jiné tvary, pak nechte na pečicím papíře volně přikryté fólií nebo utěrkou ještě asi další 1 hodinu až 1,5 hodiny dokynout.

4. Potřete rozšlehaným vejcem nebo mlékem a pečte na 190 °C asi 15 - 20 minut do lehce zlatavé barvy. Na prvních 5 minut pečení zapařte troubu (na dno trouby vložte plech, vlijte sklenku vody, rychle zavřete dvířka, po 5 minutách troubu vyvětrejte).

Poznámka k receptu

  • Tchang čung (na internetu hledejte v anglické transkripci jako thang zong) je asijská vodní jíška, moučná kaše, díky které je pečivo vláčnější a kypřejší i bez zpomaleného kynutí v lednici. Housky také vydrží nadý- chané mnohem déle.
  • Rozinky jsou v houstičkách fajn, ale nejsou povinné, klidně si udělejte méně sladkou verzi bez nich.
  • Ingredience na 20 kusů, nutné počítat s kynutím 3 hodiny.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...