Mrkev na římském kmíně
Seznam surovin
- mrkev 600 gramů
- česnek 1,5 stroužku (dle potřeby)
- olej olivový 2 lžíce
- máslo 1 lžíce
- kmín římský 1/2 lžičky
- koriandr 1/2 svazku
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Mrkev očistěte, zbavte natě (kousek jí ale na každé ponechte pro atraktivnější vzhled). Oloupaný česnek nakrájejte na jemné plátky.
2. Ve větší hlubší pánvi zahřejte olej, přidejte máslo, a když začne pěnit a vonět, přimíchejte nakrájený česnek a na mírném plameni ho osmahněte do světle žluta. Přisypte mrkev a malou chvilku ji míchejte a smažte. Směs podlijte horkou vodou tak, aby byla mrkev úplně potopená.
3. Přidejte římský kmín, pepř a sůl a pomalu duste – napřed pod pokličkou, na závěr odkryté, až se tekutina úplně vyvaří. Na talířích posypte nasekaným čerstvým koriandrem.
Poznámka k receptu
Podávejte se smaženými masovými koulemi na špejli, proloženými lístky čerstvé máty, nebo s grilovaným jehněčím na rozmarýnu, případně s grilovaným kuřecím řízkem.
Načítám komentáře...