PAN BAGNAT

Seznam surovin

Tapenáda:

Náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Bagetu podélně rozřízněte a z obou půlek prsty vyjměte střídku. Připravte vinaigrette: do menší zavařovací sklenice se šroubovacím víčkem nalijte olej, ocet, citronovou šťávu, sůl a pepř, zavřete a dobře protřepte. Odložte do lednice.

2. Olivy, kapary, ančovičky, česnek a dijonskou hořčici promixujte – klidně nechte v tapenádě kousky, chutná pak lépe než hladká pasta. Tapenádu natřete na spodní část bagety a vrstvěte okapaného tuňáka, plátky brambor pokapané vinaigrette a posypané nasekanou petrželkou. Pak přidejte plátky vajec a rajčat, na tenká kolečka nakrájenou červenou cibuli a nasekané bylinky.

3. Bagetu přiklopte vrchní částí, zmáčkněte a těsně ji zabalte do potravinářské fólie. Položte na ni prkénko, zatižte plechovkami nebo těžkým hrncem a nechte přes noc rozležet. Druhý den bagetu rozbalte, rozkrájejte na 4 části a každou zabalte znovu do potravinářské fólie.

Poznámka k receptu

V překladu „mokrý chléb“ pochází z Nice a jedná se o slavný salát niçoise v bagetě, jen bez zelených fazolek. Ideální parťák na cesty, z téhle bagety vám totiž nic nevypadne.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...