PESTO Z ŘEDKVIČKOVÝCH LISTŮ
Seznam surovin
- ředkvičkové listy 100 gramů (asi ze 4 svazků)
- semínka piniová 2 lžíce
- sýr kozí 50 gramů (tvrdý nebo pecorino)
- olej olivový 100 mililitrů (100-150ml)
- sůl
- pepř
K podávání:
Postup přípravy
1. Listy operte, dokonale osušte a rozmixujte s piniovými semínky, nastrouhaným sýrem a olejem. Ten do směsi přilévejte postupně a dolaďte jím konzistenci podle svých představ. Pesto můžete osolit a opepřit.
2. Špagety uvařte v osolené vodě, aby byly al dente. Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky a nechte je buď syrové, nebo je lehce orestujte na troše oleje. Do scezených špaget vmíchejte pár lžic pesta, ředkvičky a podávejte je ozdobené sýrovými hoblinami.
Poznámka k receptu
Čím mladší a jemnější lístky použijete, tím bude pesto svěžejší. Zatímco „mladé“ pesto bude chutnat i jen tak s bagetou, směs ze starších listů může být trochu nahořklá. Hodí se hlavně k těstovinám a zelenině.
ASI 250 ML
Načítám komentáře...