Rolky s ochucenou rýží
Seznam surovin
- zelí bílé 10 listů (blanšírované)
- rýže dlouhozrnná 1,5 balíčku (vařená)
- zeleninová směs 200 gramů (hrášek, karotka, kukuřice - mražená)
- žampiony 4 kusy
- vývar zeleninový 1 decilitr (ze zelí)
- petrželka velkolistá 2 lžíce (najemno nasekaná)
- olej 2 lžíce
- máslo 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
V kastrolu rozpustíme máslo a podusíme na něm na plátky nakrájené žampiony. Pak přisypeme rozmraženou zeleninu a společně dusíme 10 minut. Směs osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
Připravenou směs promícháme s petrželkou a vařenou rýží. Rozdělíme ji na zelné listy a opatrně, ale pevně je zatočíme do rolek.
Rolky opečeme z obou stran v kastrolu na rozehřátém oleji. Podlijeme je trochou horkého vývaru a dusíme na mírném ohni pod pokličkou 20 minut. Během dušení rolky podle potřeby podléváme zbylým vývarem.
Poznámka k receptu
Rolky podávejte jako přílohu k masovým pokrmům, nejlépe k mletému masu s omáčkou nebo drůbežímu masu se šťávou.
Načítám komentáře...