Rustikální bageta
Seznam surovin
- brambory 50 gramů (uvařené a nastrouhané)
- mouka pšeničná hladká 500 gramů (+ na poprášení )
- sůl 15 gramů
- droždí sušené 7 gramů
- olej olivový 4 lžíce
- voda 225 mililitrů (vlažná)
Postup přípravy
1. Všechny suroviny a 225 ml vlažné vody propracujte na hladké těsto a nechte ho na teplém místě kynout asi 80 minut.
2. Pak ho vytvarujte do dvou dlouhých válečků, do kterých udělejte zářezy, poprašte je moukou a nechte ještě přibližně 50 minut kynout. Pečte prvních 10 minut v horkovzdušné troubě předehřáté na 230 °C, pak teplotu snižte na 180 °C a pečte ještě přibližně 20 minut.
Poznámka k receptu
Tyhle křupavé bagety nejsou suché a díky přídavku brambor vydrží déle vláčné.
Načítám komentáře...