Růžičková kapusta s kaštany
Seznam surovin
- kapusta růžičková 500 gramů
- slanina anglická 150 gramů
- jedlé kaštany 150 gramů
- víno portské 50 mililitrů
- máslo 1 lžíce
- petržel hladkolistá 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kapustičky očistěte a dejte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vařte je 5–7 minut, měly by změknout, ale zachovat si křehkost. Sceďte je a nechte důkladně okapat.
2. Slaninu nakrájejte na nudličky a nechte vyškvařit ve velké pánvi. Přidejte máslo, kaštany a zalijte portským. Nechte tekutinu zredukovat a zhoustnout, přidejte kapusty, promíchejte a prohřejte.
3. Dochuťte solí a pepřem a bohatě zasypte sekanou petrželovou natí.
Poznámka k receptu
- Kapustičky se slaninou a kaštany mohou posloužit jako příloha k pečenému masu, ale klidně je podávejte jen tak. Je to brilantní kombinace.
- Rovnoměrný var: Abyste měli jistotu, že změkne i pevný košťál, nařízněte ho před vařením do kříže. Řez by měl být hluboký jen pár milimetrů, aby se kapustička nerozpadla.
Načítám komentáře...