Semínkový chléb
Seznam surovin
- ovesné vločky 160 gramů (Emco Jemné)
- semínka 100 gramů (lněná drcená)
- ořechy pekanové 40 gramů
- mandle 50 gramů (neloupané)
- semínka slunečnicová 100 gramů
- semínka dýňová 100 gramů
- chia semínka 30 gramů
- rozpustná vláknina 20 gramů (psyllia)
- olej kokosový 3 lžíce
- sirup 1 lžíce (agávový)
- sůl 1 lžička
- voda 360 mililitrů
Postup přípravy
V míse pečlivě promíchejte všechny suché ingredience. Přidejte rozpuštěný kokosový olej, agávový sirup, vodu a znovu promíchejte. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a vyplňte připravenou směsí. Nechejte 2 hodiny odležet. Poté směs vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 25 minut. Pak chleba i s pečicím papírem vyndejte, přemístěte na plech a obraťte ho opečenou částí dolů. Vložte opět do trouby na dalších asi 30 minut, dokud chleba nebude krásně opečený a křupavý. Hotový chléb nechejte vychladnout a teprve poté krájejte. Krajíce můžete namazat medem, tvarohem nebo marmeládou.
Načítám komentáře...