Směs koření na svařák
Seznam surovin
- hřebíček 4 kusy
- skořice 3 kusy (celá)
- badyán 3 kusy
- citronová kůra (z 1 citronu)
- cukr třtinový 2 lžíce
Postup přípravy
1. Žlutou část citronové kůry nakrájejte na dlouhé proužky a usušte v troubě (asi 10 minut na 50°C) nebo v sušičce na ovoce. Do skleničky vsypte cukr a naskládejte všechny ostatní suroviny.
2. Obdarovaný má dvě možnosti. Celý balíček může pouze vysypat do 750ml vína a pomalu ho přivést k varu. Nebo směs vysype do hrnce se silným dnem a pomalu ji zahřeje, až se koření rozvoní a cukr zkaramelizuje. Pak přilije asi 200ml vína a vaří, dokud se karamel v tekutině nerozpustí. nakonec dolije zbytek vína a ohřeje ho.
Poznámka k receptu
Domácí svařák je hit. Nakupte zásobu dobrého vína (skvělé je i bílé) a začněte ve velkém vyrábět naši směs. Díky tomu budete mít dárky pro rodinu, přátele i kolegy pořád po ruce.
750ml
Načítám komentáře...