Špenát s rajčátky
Seznam surovin
- česnek 1 stroužek
- olej olivový 1 lžíce
- rajčátka cherry 250 gramů
- špenát 600 gramů (čerstvý)
- jogurt 50 mililitrů (smetanový)
- sýr Parmezán 50 gramů
- muškátový květ (dle chuti)
- sůl
Postup přípravy
1. Česnek oloupejte a nakrájejte na jemné plátky. Na větší pánvi zahřejte olej a lehce v něm osmažte nakrájený česnek do světle žluta. (Neměl by příliš změnit barvu, aby nezhořkl.)
2. Přisypte rozpůlená rajčátka, řeznou stranou dolů, a opékejte je asi 3 minuty. Přidejte špenát, osolte a lístky nechte jen minutku zavadnout.
3. Lehce přimíchejte jogurt, prohřejte a na závěr okořeňte muškátovým květem. Parmazán nastrouhejte na okurkovém struhadle a hoblinkami sýra posypte jednotlivé porce.
Poznámka k receptu
Podávejte s hovězím burgrem nebo s grilovaným tuňákem, případně se slaným sýrovým muffinem.
Načítám komentáře...