Tapioca s kokosem a broskvemi
Seznam surovin
- tapioka 50 gramů
- sůl 1 špetka
- kokosové mléko 150 mililitrů
- kokos 4 lžíce (strouhaný)
- broskve 2 kusy (v sirupu)
Postup přípravy
1. Tapioku namočte přes noc do studené vody. Druhý den ji propláchněte pod tekoucí vodou a vložte do hrnce s vroucí vodou. Lehce osolte a vařte asi 4 minuty, během vaření bílé kuličky zprůhlední. Sceďte je přes hustý cedník a rychle zchlaďte pod tekoucí vodou.
2. Uvařenou tapiocu přesypte do misky, zalijte kokosovým mlékem a nechte namáčet asi 4 hodiny. Tapioca nasákne kokosové mléko a zhoustne.
3. Před podáváním ji můžete případně trošku naředit vodou. Vmíchejte nastrouhaný kokos a podávejte s na kostičky nakrájenými broskvemi.
Poznámka k receptu
Seznamte děti s exotickou tapiokou. Jde o prastarou surovinu z kořene manioku, kterou používali už Mayové. A hned máte recept spojený s výukou dějepisu a zeměpisu.
Načítám komentáře...