Bílé zelí

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zelí nakrouhejte na tenké nudličky, posypte solí a nechte odležet, aby zkřehlo.

2. V hrnci rozpusťte sádlo, přisypte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a za občasného míchání restujte asi 10 minut. Přidejte zelí a promíchejte. Osolte, opepřete, okořeňte kmínem a zalijte trochou vody. Přiklopte a duste na mírném ohni asi 15 minut, než změkne. Ke konci vaření případně dochuťte octem či cukrem, podle toho, jakému zelí dáváte přednost.

Poznámka k receptu

K huse jsme připravili přílohu z čerstvé hlávky zelí, pokud ale dáváte přednost zelí nakládanému, začněte s postupem od bodu 2.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...