Červené zelí s povidly

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Zelí rozkrojte a vyřízněte košťál, hlávku nakrouhejte nožem nebo na mandolíně na tenké nudličky. Prosolte a nechte chvíli odstát.

2. V hrnci rozpalte sádlo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte zelí a ocet dobře promíchejte a nechte chvilku dusit, podle potřeby podlijte vodou. Nastrouhejte najemno jablko a přimíchejte k zelí. Přidejte povidla a duste doměkka.

Poznámka k receptu

Povidla dodají zelí příjemně nasládlou chuť, která skvěle ladí s drůbežím masem. Nenechte se strhnout jejich vůní, tři lžíce jsou tak akorát.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...