Červené zelí s povidly
Seznam surovin
- zelí červené 1 kilogram
- cibule 1 kus
- sádlo 1 lžíce
- švestková povidla 3 lžíce
- jablka 1 kus (oloupané)
- ocet 200 mililitrů
- sůl
Postup přípravy
1. Zelí rozkrojte a vyřízněte košťál, hlávku nakrouhejte nožem nebo na mandolíně na tenké nudličky. Prosolte a nechte chvíli odstát.
2. V hrnci rozpalte sádlo a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte zelí a ocet dobře promíchejte a nechte chvilku dusit, podle potřeby podlijte vodou. Nastrouhejte najemno jablko a přimíchejte k zelí. Přidejte povidla a duste doměkka.
Poznámka k receptu
Povidla dodají zelí příjemně nasládlou chuť, která skvěle ladí s drůbežím masem. Nenechte se strhnout jejich vůní, tři lžíce jsou tak akorát.
Načítám komentáře...