Dušené bílé hlávkové zelí
Postup přípravy
Zelí nakrájíme na nudličky, vložíme do hrnce, posypeme kmínem, promícháme se solí, podlijeme trochou vývaru nebo vody a dusíme pod pokličkou asi 20 minut dopoloměkka.
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na rozehřátém oleji. Zaprášíme ji moukou a umícháme světlou jíšku, kterou necháme vychladnout.
Jíšku vmícháme k poloměkkému podušenému zelí. Pak přidáme najemno nastrouhanou bramboru, podlijeme zbývajícím vývarem nebo vodou, ochutíme octem, cukrem a solí, promícháme a dusíme na mírném ohni pod pokličkou ještě asi 20 minut.
Poznámka k receptu
V Čechách se zelí zahušťuje klasicky jíškou. Na Moravě se na zahuštění používá i syrová nastrouhaná brambora.
Načítám komentáře...