Dušené červené zelí s brusinkami
Seznam surovin
- zelí červené 1 kilogram (hlávkové)
- cibule 2 kusy (větší)
- jablka 1 kus (navinulé)
- víno červené 2,5 decilitru
- olej 1 lžíce
- kompot brusinkový 2 lžíce
- ocet jablečný 2 lžíce
- cukr (dle chuti)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Zelnou hlávku zbavíme ovadlých listů, nakrájíme ji na osminy, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na jemné nudličky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na drobné kostičky.
Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli zpěníme v kastrolu na oleji, přidáme nakrájené zelí a jablko, přilijeme ocet a podlijeme vínem. Vše promícháme, ochutíme solí, pepřem a cukrem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 40 minut doměkka.
Na závěr měkké zelí dochutíme cukrem a vmícháme do něj brusinkový kompot.
Poznámka k receptu
Chcete-li mít opravdu dobré červené zelí, použijte kvalitní suroviny. Tedy i červené víno. Nemusí být příliš drahé, ale vyberte takové, které byste si dali i k pití.
Načítám komentáře...