Dušené červené zelí s brusinkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Zelnou hlávku zbavíme ovadlých listů, nakrájíme ji na osminy, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na jemné nudličky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na drobné kostičky.

Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli zpěníme v kastrolu na oleji, přidáme nakrájené zelí a jablko, přilijeme ocet a podlijeme vínem. Vše promícháme, ochutíme solí, pepřem a cukrem a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 40 minut doměkka.

Na závěr měkké zelí dochutíme cukrem a vmícháme do něj brusinkový kompot.

Poznámka k receptu

Chcete-li mít opravdu dobré červené zelí, použijte kvalitní suroviny. Tedy i červené víno. Nemusí být příliš drahé, ale vyberte takové, které byste si dali i k pití.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...