Dušené červené zelí s jablky
Seznam surovin
- zelí červené 1,2 kilogramu
- jablka 2 kusy
- cibule 2 kusy
- víno červené 1,25 decilitru
- olej 3 lžíce
- cukr 2 lžíce
- rozinky 2 lžíce
- ocet 1 lžíce
- zavařenina rybízová 1 lžíce
- hřebíček 2 kusy (celý)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Zelí překrojíme na čtvrtky, vykrojíme z nich košťál a nakrájíme je na nudličky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Rozinky propláchneme teplou vodou.
Oloupanou a najemno nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova v hrnci na rozpáleném oleji.
Přidáme zelí, jablka, rozinky, víno, zavařeninu, hřebíčky, cukr a ocet, osolíme, opepříme, promícháme a na mírném ohni dusíme pod pokličkou 45 - 50 minut doměkka. Hotové zelí podle potřeby dochutíme.
Poznámka k receptu
Červené zelí s jablky se výborně hodí ke zvěřině, k vepřovému masu a pečené kachně nebo huse.
Načítám komentáře...