Dušené kysané zelí 1
Seznam surovin
- zelí kysané 500 gramů
- cibule 1 kus
- slanina 50 gramů (nemusí být)
- vývar masový 1 decilitr
- sádlo 1 lžíce (nebo olej)
- bobkový list 1 kus (celý)
- kmín
- cukr
- sůl
Postup přípravy
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, a pokud je příliš kyselé, propereme ho ještě studenou vodou a necháme v sítu odkapat.
V kastrolu rozehřejeme sádlo nebo olej a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Pak přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a osmahneme ji do světle růžova. Přisypeme odkapané zelí, osolíme, okmínujeme, ochutíme cukrem a vložíme bobkový list. Vše podlijeme trochou vývaru a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 20 - 30 minut doměkka. Během dušení zelí občas promícháme, případně podlijeme zbylým vývarem.
Na závěr zelí dochutíme solí a cukrem.
Poznámka k receptu
Pokud je zelí málo kyselé, dochuťte ho na závěr ještě trochou citronové šťávy, bílého vína nebo octa.
Načítám komentáře...