Dušené kysané zelí 2
Seznam surovin
- zelí kysané 1 kilogram
- cibule 2 kusy
- vývar 1 decilitr (zeleninový, nebo masový)
- cukr 1 lžíce
- sádlo 1 lžíce
- slanina 1 lžíce (na kostičky)
- ocet 1/2 lžíce
- bobkový list 1 kus (celý)
- nové koření 2 kuličky (celé)
- kmín
- sůl
Postup přípravy
Kostičky slaniny nasypeme do kastrolu, přidáme sádlo a slaninu vyškvaříme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět.
Zelí scedíme, překrájíme na menší kousky, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Přidáme ho k cibuli, přisypeme kmín, osolíme, ochutíme cukrem a octem, podlijeme vývarem a vložíme bobkový list a nové koření. Kastrol zakryjeme pokličkou a zelí dusíme asi 25 minut.
Z podušeného zelí vyjmeme bobkový list a nové koření a podle potřeby ho dochutíme.
Poznámka k receptu
Dušené kysané zelí se hodí k drůbežím pečením, mletému masu, bažantovi apod.
Načítám komentáře...