Křenové zelí
Seznam surovin
- zelí bílé 2,5 kilogramu
- cibule 500 gramů (nakrájená najemno)
- cukr krupice 200 gramů (jemná)
- ocet 2,5 decilitru (8%)
- křen 80 gramů (syrový, najemno nastrouhaný)
- olej slunečnicový 1 decilitr
- přípravek na zavařování 1/2 balení (DEKO)
- sůl 1 lžička
Postup přípravy
Zelí zbavíme košťálů, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Promícháme je s cibulí, cukrem, octem, olejem, nastrouhaným křenem, solí a dekem a necháme hodinu zakryté odležet.
Šťávu ze zelí scedíme a zelí napěchujeme do čistých sklenic s patentními víčky.
Sklenice dobře uzavřeme, uložíme je v chladné a temné místnosti a zelí necháme odležet 5 - 8 dnů.
Poznámka k receptu
Zelí s křenem je výborné k pečenému masu, ovaru nebo k uzeninám.
Načítám komentáře...