Moravské dušené zelí
Postup přípravy
Zelí rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme z nich košťál a nakrájíme je na nudličky.
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji dorůžova v hrnci na rozehřátém sádle. Přidáme zelí, cukr a ocet, podlijeme vodou, ochutíme solí, pepřem a kmínem, promícháme a pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 35 minut doměkka (podle potřeby můžeme i déle).
Přibližně 10 minut před koncem dušení přidáme k zelí najemno nastrouhanou bramboru nebo jíšku, opět promícháme, krátce podusíme a na závěr zelí podle potřeby dochutíme.
Poznámka k receptu
Moravské dušené zelí se hodí k pečenému vepřovému, ke kachně, k huse, bramboráku nebo různě upraveným uzeninám.
Načítám komentáře...