Sterilované červené zelí s bramborami
Seznam surovin
- zelí sterilované 500 gramů (červené)
- brambory 2 kusy (oloupané)
- cibule 1 kus (velká)
- vývar masový 5 lžic
- kompot brusinkový 3 lžíce
- slanina 2 lžíce (na kostičky)
- olej 1 lžíce
- šťáva citronová
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Do kastrolu nalijeme olej, vložíme slaninu a vyškvaříme ji. Přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dorůžova.
Do kastrolu vsypeme scezené červené zelí a na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, pokapeme citronovou šťávou a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 20 - 25 minut.
Zelí odkryjeme, necháme odvařit přebytečnou tekutinu a na závěr do něj vmícháme brusinkový kompot.
Poznámka k receptu
Červené zelí s brusinkami se výborně hodí ke zvěřině.
Načítám komentáře...