Zapečené hlávkové zelí
Postup přípravy
Zelí očistíme, nakrájíme na nudličky a nasypeme do mísy. Osolíme ho, ochutíme trochou kmínu a pepře, přidáme jemně nakrájenou cibuli a utřený stroužek česneku, dobře promícháme a prsty promačkáme.
Polovinu směsi rozložíme do pekáčku vyloženého plátky slaniny. Povrch poklademe očištěnými a na nudličky nakrájenými paprikami a rajčaty nakrájenými na plátky a zakryjeme je druhou polovinu zelí. Vše zalijeme bílým vínem a trochou vody, poklademe zbylými plátky slaniny, vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 60 minut, dokud není slanina na povrchu hezky křupavá.
Podáváme s chlebem jako hlavní pokrm nebo jako přílohu k pečenému masu.
Načítám komentáře...