Avokádo s jablky a kustovnicí
Seznam surovin
- avokádo 2 kusy (zralé)
- jablka 2 kusy
- rajčátka cherry 1 hrst
- kustovnice čínská 2 lžíce (sušené plody)
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- olej ořechový 2 lžíce (z vlašských ořechů)
- sůl
- pepř černý (mletý)
- chléb toastový 4 plátky (na doplnění)
Postup přípravy
Avokáda kolem dokola nakrojíme až k pecce a rozpůlíme. Do pecky zasekneme nůž a pecku vypáčíme. Lžící pak z půlek vykrojíme dužninu, nakrájíme ji na menší kostky a nasypeme je do misky.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na malé kostky. Rajčátka omyjeme, rozkrojíme na půlky a přidáme spolu s jablky do mísy s avokádovými kostkami. Pak přidáme goji, citronovou šťávu a olej a promícháme.
Salát dochutíme solí a pepřem, naplníme ho do vydlabaných avokádových půlek, doplníme ho nasucho opečenými plátky toastového chleba a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Goji neboli kustovnice čínská je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínů, má řadu léčivých účinků a je považována za čínské tajemství dlouhověkosti. Sušené plody mají světle červenou barvu, vypadají jako rozinky a mají velmi příjemnou chuť připomínající něco mezi třešní, brusinkou, šípkem a rozinkou. Kustovnici seženete v prodejnách zdravé výživy.
Načítám komentáře...