Avokádový salát s červenými hrozny
Seznam surovin
- salát římský 1 kus
- avokádo 1 kus
- hroznové víno 1 svazek (červené)
- sýr s modrou plísní (Niva)
- ořechy pekanové
- cukr hnědý 1 lžíce
Na zálivku:
- olej olivový 3 lžíce
- ocet jablečný 3 lžíce
- hořčice 1 lžička
- med 1 lžička
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Římský salát očistíme a natrháme na kusy. Avokádo oloupeme, vyndáme pecku a nakrájíme na tenké měsíčky. Poté přidáme k salátu společně s rozpůlenými hrozny vína.
Připravíme si zálivku. Všechny ingredience smícháme dohromady a pořádně mícháme tak, aby se vytvořil hustý krém.
Vzniklou zálivkou přelijeme salát, dobře promícháme a naservírujeme na talíře.
Poté si na pánvi opečeme ořechy společně s jednou lžící hnědého cukru. Ty pak ještě teplé přidáme k salátu a doplníme na kostičky nakrájeným sýrem.
Načítám komentáře...