Barevný bramborový salát
Seznam surovin
Na salát:
- brambory 700 gramů (malé, uvařené ve slupce)
- pórek 100 gramů
- olivy černé 150 gramů (bez pecek)
- rajčátka cherry 200 gramů
Na zálivku:
- olej olivový 6 lžic
- hořčice dijonská 4 lžíce
- sůl
- kapary 80 gramů
- pažitka 1 lžíce
Postup přípravy
Uvařené prochladlé brambory překrojíme na čtvrtky a vložíme do mísy (podle chuti je můžeme nejdříve oloupat). Přidáme očištěný a na kolečka nakrájený pórek a olivy a na půlky překrojená rajčátka a opatrně promícháme.
V misce rozmícháme olivový olej s dijonskou hořčicí a solí, přidáme kapary a pažitku a znovu dobře rozmícháme.
Zálivku nalijeme na bramborový salát, důkladně ho promícháme a necháme před podáváním odležet v chladničce.
Načítám komentáře...