Barevný fazolový salát
Seznam surovin
- fazole bílé 1 konzerva
- fazole červené 1 konzerva
- rajčata 2 kusy
- paprika 2 kusy (masitá, různé barvy)
- cibule 1 kus
- brambory 2 kusy (vařené ve slupce, velké)
- česnek 2 stroužky
- koření provensálské
- olej
- ocet
- sůl
- pepř
- petržel kadeřavá/kudrnka
Postup přípravy
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli a stroužky česneku nakrájejte na kolečka. Papriky omyjte, osušte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky.
Olej zahřejte ve větší pánvi a vložte na něj cibuli a papriky, chvíli restujte, potom přidejte brambory a česnek a osmažte vše dozlatova.
Fazole slijte a nechte okapat. Společně s nakrájenými rajčaty je přidejte do pánve, osolte, opepřete, přisypte provensálské bylinky, zlehka promíchejte a nechte prohřát. Směs nandejte na talíře, posypte zelenou petrželkou a podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem.
Poznámka k receptu
Do salátu můžete přidat několik vypeckovaných černých oliv.
Načítám komentáře...