Barevný salát s avokádem a krabími tyčinkami
Seznam surovin
- avokádo 2 kusy (zralé)
- broskve 2 kusy
- majonéza 1 kelímek (malý)
- krabí tyčinky 1 balení (nebo mražené krevety)
- máslo
- salát hlávkový 1 kus
- cibulka perlová naložená 4 kusy
- šťáva citronová
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Krabí tyčinky nechte povolit, každou vybalte a nakrájejte na plátky. Pokud použijete krevety, poduste je na másle doměkka a nechte vychladnout.
Avokáda oloupejte a nakrájejte na plátky. Ihned zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědla.
Broskve spařte, oloupejte a nakrájejte na plátky. Sterilované cibulky nechte okapat, můžete je
překrojit napůl. Vše vložte do mísy, přidejte majonézu, sůl, pepř a citronovou šťávu a zlehka promíchejte.
Hlávkový salát rozdělte na listy, omyjte a osušte, rozdělte na mísu a na ně nandejte salát.
Podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem.
Načítám komentáře...