Barevný salát s cizrnou a mátou
Seznam surovin
- cizrna 1 konzerva (sterilovaná)
- ředkvičky 1 svazek
- chřest 125 gramů (bílý)
- chřest 125 gramů (zelený)
- olej olivový 4 lžíce
- šťáva citronová 1,5 lžíce
- máslo
- citron 1 plátek
- máta 5 listů (čerstvá)
- pepř černý (mletý )
- sůl
Postup přípravy
Spodní části stonků bílého chřestu (až po hlavičky) oloupeme pomocí škrabky na zeleninu, vložíme je do vroucí osolené vody s kouskem másla a plátkem citronu a vaříme 7 - 12 minut doměkka. Pak je odstavíme, scedíme a necháme vychladnout. Ze zeleného chřestu odlomíme poslední třetiny stonků a pomocí škrabky je nakrájíme na tenké hobliny (zelený chřest nevaříme, abychom zachovali jeho křupavost).
Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky. Plechovku cizrny scedíme a vložíme spolu s oběma chřesty do mísy. Olivový olej rozmícháme s citronovou šťávou a nasekanou mátou a tuto zálivku podle chuti osolíme a opepříme.
Salát rozdělíme na talíře, pokapeme připravenou zálivkou a každou porci ozdobíme plátky ředkviček.
Poznámka k receptu
Salát podávejte jako předkrm nebo lehkou večeři doplněnou čerstvým pečivem.
Načítám komentáře...