Barevný salát s cizrnou a mátou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Spodní části stonků bílého chřestu (až po hlavičky) oloupeme pomocí škrabky na zeleninu, vložíme je do vroucí osolené vody s kouskem másla a plátkem citronu a vaříme 7 - 12 minut doměkka. Pak je odstavíme, scedíme a necháme vychladnout. Ze zeleného chřestu odlomíme poslední třetiny stonků a pomocí škrabky je nakrájíme na tenké hobliny (zelený chřest nevaříme, abychom zachovali jeho křupavost).

Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky. Plechovku cizrny scedíme a vložíme spolu s oběma chřesty do mísy. Olivový olej rozmícháme s citronovou šťávou a nasekanou mátou a tuto zálivku podle chuti osolíme a opepříme.

Salát rozdělíme na talíře, pokapeme připravenou zálivkou a každou porci ozdobíme plátky ředkviček.

Poznámka k receptu

Salát podávejte jako předkrm nebo lehkou večeři doplněnou čerstvým pečivem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...